Toimintaperiaate

Huliswood Oy on tuonut keloa Venäjän Karjalasta 90-luvulta saakka. Koko pitkän historiamme ajan toimintamme perustana ollut laatu, luotettavuus ja hyvä palvelu niin pienissä kuin suurissa asioissa. Pystymme organisoimaan ja urakoimaan koko rakennushankkeesi tonteista ja pätevästä suunnittelusta aina avaimet käteen -urakkaan saakka. Meillä on luotettava toimitusketju, jonka kanssa teemme hyvää yhteistyötä parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Yhteistyökumppaneitamme ovat perinteisen hirsirakentamisen taitavat veistäjät, kirvesmiesporukat ja rakennusliikkeet, muurarit, sähkö- ja putkiliikkeet, kalusteiden tekijät, kuljetusyrittäjät, arkkitehdit ja suunnittelijat.

Veistäjistä ja hirrenveistosta saat lisätietoa esim. osoitteista:

www.hirsitaito.fi
www.hirsityoheikkila.fi
www.perinneveisto.fi

Kelokehikoita Vienan Karjalasta

Olemme tuoneet koko toimintamme ajan kehikoita Venäjän Karjalasta. Kalevalan syntysijoilla hirrenveiston perinne ja ammattitaito on vuosisatoja vanhaa. Huippulaatua vaativat vientikehikkomme veistetään pääsääntöisesti Kostamuksessa. Meidän kauttamme voit hankkia kelokehikon Vienan Karjalasta helpposti ja turvallisesti. Pystytämme kehikot aina itse ja annamme tarvittaessa tilausmaksulle pankkitakauksen. Järjestämme myös tarkistusmatkan Kostamukseen ennen kehikon Suomeen tuontia.

Vienti

Huliswood Oy vie keloa, kelokehikoita ja kelosahatavaraa mm. Belgiaan, Saksaan, Itävaltaan, Hollantiin, Englantiin ja Ruotsiin. Keski-Euroopassa kohteet ovat pääasiassa saunakeskuksia ja kylpylöitä, Ruotsissa omakotitaloja ja saunoja. Viennin osuus liikevaihdostamme on noin 30 - 40 prosenttia.

Kelo

Suomesta keloa ei enää rakennuskäyttöön suuria määriä löydy. Sitä on käytetty surutta rakentamiseen, polttopuuksi ja selluteollisuuden raaka-aineeksi. Nykyään päätehakkuiden yhteydessä kuivat puut jätetään tavallisesti pystyyn kololinnuille. Keloa on suurempia määriä vain suojelualueilla.

Karjalan tasavallan metsistä noin 10 prosentin on ns. vihreitä alueita, eli suojeltuja. Kaikki hankkimamme kelo korjataan suojelualueiden ulkopuolelta normaaleista talousmetsistä ympäristöseikat huomioiden. Venäjän laajoista metsävaroista hyödynnetään n.30-40%. Nykyinen kelon hankinta ei vaaranna luonnon monimuotoisuutta.